Начало » За Grand Motorog

Гранд Моторог – повече за нас

Ние сме семейна фирма с дългогодишен опит в работата с каменоделни изделия. Изработваме паметници, надгробни плочи, цялостна облицовка, аранжировка. Предлагаме също и реставрация на стари гробове. Най-важното за нас е качеството на добре изпълнената, в кратък срок работа. Предлагаме ниски цени и отстъпки. Удовлетворението на клиента е приоритет за нас. Можем да се похвалим със стотици доволни клиенти, които ни препоръчват.


С какви материали работим?

Работим с висококачествени материали от мрамор и гранит, които ни дават възможност за моделиране на различни форми и надписи, като кръст, сърце, роза и други. За изработването на актуалните и класическите модели паметници ни помага технологичната прецизност на машините с които работим.


Оборудвани сме с CNC Router

Машината (CNC Router) е най-ново поколение в обработването на скални материали като мрамор и гранит. Както и всякакъв друг вид скални материали, използвани в каменоделската промишленост. Чрез компютърно управление, този клас машини се използва за гравиране, фрезови операции, изрязване и други. В комбинация със софтуера, с който работим, ние проектираме и произвеждаме различни модели паметници от мрамор и гранит. Както и различни варианта надписи, в зависимост от желанието на клиента.


Какво още…

Предлагаме и аранжировка от вази и фенери, от мрамор и гранит. Запълване на гробно място с бели или шарени камъчета – мозайка. Както и порцеланови снимки в различни размери и форми. Имаме възможност да гравираме снимка или рисунка върху гранит.


Мрамор или Гранит?

Мраморът се получава от т. нар. метаморфна скала, която се добива от специализираните кариери. Обработката им е доста специфична и отнема време. Същевременно се прави правилен подробен детайл, с необходимото качество. Вторичният материал се преобразува в желаните размери за надгробни паметници и други материали.
След това мрамора се сортира по категории и качество.
Готовите материали се полират няколко пъти, докато се постигне необходимият ефект. Подлага се на допълнителна преработки, докато надгробните паметници от мрамор стигнат до крайния клиент.
Мраморът е сред най-предпочитаните естествени камъни за надгробни плочи, паметници и облицовки. Използва се в подовите настилки, декоративно обзавеждане и много други. Неговите разновидни шарки и разнообразни цветове го правят универсален материал. А здравината и устойчивостта му във времето е забележителна.
Гранитът, освен в цвета и шарката (в повечето случаи черен със светли лунички), се отличава и с особена твърдост и здравина в сравнение с мрамора. Той също е много предпочитан материал за паметници и надгробни плочи. Позволява гравиране на снимки и рисунки, а резултата изглежда невероятно красиво и прецизно.
Основната разлика между двата камъка е цената. Гранитът е по- скъп от мраморът и причините са няколко: добива се по-трудно, както и е доста по-твърд материал . По тази причина гранитът е по-издръжлив на всякакви атмосферни условия, същевременно е по-труден за обработка. Дори след дълго време гранита изглежда луксозен и без следи на промяна.


Къде да ни намерите?

Гранд Моторог ЕООД е със седалище град Пловдив..
Производствената база се намира в с. Ягодово, ул. Чая 2 (до Сервиз Стефанов).
Посетете нашата производствена база, за да разгледате всички реализирани проекти, както и модели на паметници. Заповядайте да обсъдим вашите идеи с подробности. Разполагаме с добре квалифициран персонал, който разбира от работата си и ще ви даде правилните насоки. Ще ви помогнем да направите най-добрия избор. Работим с всички гробищни паркове в Пловдив и селата в областта.